Manşet
Yükleniyor...
Year On Tiktok Ne Demektir?

Year On Tiktok Ne Demektir?

                                                                                            

Dünyanın birçok farklı ülkesinde yaşayan milyonlarca farklı insan tiktok kullanmaktadırlar. Son yıllarda tiktok, yenilikçi yapısı ve kolay tüketmeye fazlasıyla müsaade eden uygulaması sayesinde son yıllarda diğer sosyal medya uygulamalarından daha fazla etkileşim almıştır. Tiktok uygulaması içerisinde milyonlarca farklı insanın paylaştığı kısa videoları izleyerek sosyalleşebilirsiniz. Sosyal medya uygulamaları, insanların hareketlerinden ve insanların eğilimlerinden etkilendikleri gibi aynı zamanda diğer sosyal medya uygulamalarından da etkilenmektedirler. Bunun en büyük örneği hepimizin bildiği “hikaye” özelliğini snapchat ile tanımamız ve instagram uygulamasının bunu popülerleştirmesi ile bu “hikaye” özelliğinin youtube, twitter gibi sosyal medya sitelerinde bile karşımıza çıkmasıdır. Aynı şekilde year on tiktok mevzusu da spotify ve snapchat’de bulunan retrospektif bakış açısından etkilenilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Bugün sizlere retrospektif akımından etkilenen tiktok uygulamasında bulunan year on tiktok nedir hakkında konuşacağız.

Year on tiktok içerisinde ne vardır?

Ünlü bir sosyal medya uygulaması olan tiktok, şaşırılmayacak bir şekilde retrospektif akıma kapılarak tıpkı spotify uygulamasının yaptığı gibi kullanıcıların geçmişte nelerle ilgilendiğini gösteren bir liste yapmıştır. Tiktok uygulamasında bulunan year on tiktok kısmına gelerek sene boyunca hangi şarkılarda video çektiğinizi, kaç paylaşımda bulunduğunuzu, en çok hangi filtreleri kullandığınızı, hangi akımlarda aktif rol aldığınızı sizlere gösterir. Tiktok uygulamasının içerisinde bulabileceğiniz year on tiktok bölümünde karşınıza çıkacak olan şeylerin listesi ise şöyledir:

Kullandığınız şarkılar
Kullanmış olduğunuz özel video efektleri
Kullanmış olduğunuz “vibes” 
İçinde bulunduğunuz akımlar
Bir konu hakkında kaç video izlediğiniz

Gibi sizin bir yıl boyunca yaptıklarınız hakkında ilginç bilgilere erişebilirsiniz. Tiktok uygulamasında bulunan year on tiktok isimli size özel kişiselleştirilmiş yıl incelemesine ulaşabilirsiniz. Tiktok uygulamasında bulunan year on tiktok ile bir sene boyunca neler yaptığınızı görebilirsiniz. Geçmiş bir yılınızı tekrar gözden geçirebilmiş olduğunuz bu özellik, birçok insan tarafından oldukça beğenilmiştir. Özellikle son günlerde oldukça sık izlediğiniz konularda istatistiklere year on tiktok bölümünden ulaşamazsanız.

Year on tiktok kısmındaki istatistikler yanlış mı?

Milyonlarlarca insanın kullandığı bir sosyal medya uygulaması olan tiktok, sene sonunda kullanıcılarına kendi geçmiş istatistiklerine bakabilecekleri bir özellik olan year on tiktok isimli özelliği yayına sokmuştur. Bazı insanlar year on tiktok bölümündeki istatistiklerin yanlış olduğunu ve son zamanlarda izledikleri şeyler konusunda bir bilgiye ulaşamadıklarından şikayet etmişlerdir. Bu durumun  kesin bir cevabı olmakla beraber hiçbir şekilde endişelenmenize gerek yoktur. Year on tiktok bölümü sadece 5 aralık tarihine kadar yaptıklarınız kapsamaktadır. Yani 5 aralık tarihinden sonra izlediğiniz videolar, kullandığınız efektler, kullandığınız şarkılar, izlediğiniz videolar bu istatistiklerin arasında yer almayacaktır. Year on tiktok üzerinde sadece 5 aralık tarihine kadar yapmış olduklarınız hakkında bilgilere erişebileceksiniz.

Year on tiktok top100

Retrospektif akımına katılan tiktok aynı zamanda genel site istatistiklerini de yayınlamıştır. Year on tiktok bölümünde bulunan top 100 kısmı sayesinde milyonlarca insanın kullanmış olduğu bir sosyal medya uygulaması olan tiktok uygulamasında yıl boyunca en çok izlenen ilk 100 videoyu görme ve bu videoları izleyebilme şansına sahip olacaksınız. Top100 özelliği sayesinde kaçırmış olduğunuz popüler videoları izleyebilirsiniz.

Sende hemen tiktok takipçi satın al ve yükselişe geç!

0 Yorumlar: