Manşet
Yükleniyor...

Instagram 2010 yılında, Amerikalı girişimciler Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulmuş ve seneler içinde dünyanın en önemli uygulaması olmayı başarmış bir platform. Instagram bugün 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahipken, Türkiye’deki Instagram kullanıcılarının sayısı da 50 milyona yakın. Peki hiç merak ettiniz mi, ınstagram ne demek? Instagram kelimesinin anlamının nereden geldiğini merak ediyor olabilirsiniz. Birçok uygulamanın anlamı, özel birtakım kelimelerin birleştirilmesinden ortaya çıktı. Instagram’ın da bunun gibi bir hikayesi var. Şimdi Instagram ne demek ve Instagram ne anlama geliyor bakalım. 

Instagram hangi anlama geliyor?

Instagram kurucuları, uygulamayı ilk kurduğu dönemde sadece fotoğraf paylaşımı üzerinde odaklanmışlardı. Bugünkü gibi video paylaşma, reels ya da Instagram hikayeler gibi özellikler sunmayan uygulamada, özel mesajlaşma da yoktu. Instagram’ın anlamı, aslında iki farklı kelimenin bir araya gelmesinden oluşuyor. 

İngilizcede anlık anlamına gelen “instant” kelimesi, fotoğrafların gönderildiği telegraflar anlamına gelen “telegram” kelimesi ile birleştirilmiştir ve bu da Instagram kelimesinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Yani Instagram, instant ile telegram’ın bir birleşimidir. Telegraf anlamına gelen Telegram da, bugün çok popüler diğer bir uygulamanın ismidir. 

Instagram’ın özellikleri: Instagram nasıl kullanılır?

En popüler sosyal ağ desek abartı olmayacak Instagram, ilk etapta sade bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak konumlandırılsa da, şimdilerde Instagram ne demek sorusunun yanıtı bambaşka. Instagram, bir milyara yakın aktif kullanıcısı ile dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri, Türkiye’de ise 40 milyonun üzerinde kullanıcısı olan Instagram, en çok giriş yapılan sosyal medya uygulaması. Peki Instagram ne demektir sorusuna yanıt verdiğimize göre Instagram’ın kullanımı nasıl? Instagram’da hangi içerik tiplerini kullanabilirsiniz? Bu sorunun yanıtı da basit.

Instagram’a üye olup giriş yaptığınızda aşağıdaki özelliklerden faydalanabilirsiniz:

Fotoğraf ve videolarınıza farklı filtreler ve ayarlar uygulayarak insanlarla paylaşabilirsiniz.
Instagram Direct Message ile insanlarla mesajlaşabilirsiniz.
Instagram Live ile canlı yayın açabilirsiniz.
Instagram Reels ile özel videolar oluşturabilirsiniz.
Instagram hikayeler özelliği ile, 24 saat içinde kaybolacak paylaşımlar yapabilirsiniz.

Instagram kısaltmaları

Instagram’ı kullanırken GT gibi bir takım kısaltmalar da göreceksiniz. Bazı Instagram kısaltmaları ve anlamları şu şekildedir:

GT: Geri takip anlamına gelir.
UNF: Unfollow anlamına gelir ve takipten çıkmak demektir.
TKP: TKP, takibe takip anlamına gelen bir Instagram kısaltmasıdır ve takip ederseniz sizi takip eder anlamına gelir.
Stalk: Gizlice profili incelemek anlamına gelir.
Spam: Bir kişiyi Instagram’a şikayet etmek demektir. 
TBT: Throw back thursday demektir ve her perşembe günü, eski fotolar paylaşılır.

Instagram’da takipçi nasıl artırılır?

Instagram’da yeniyseniz ve iyi bir Instagram hesabı oluşturmak istiyorsanız takipçinin ne kadar önemli olduğunu söylemeye lüzum yok. Instagram’da takipçi sayınız ne kadar yüksekse, fotoğraf, video ve hikayeleriniz o kadar çok insana ulaşır. Instagram hikaye görüntülemeleriniz takipçi sayınıza göre artarken, Instagram’da keşfete çıkmanızın yolu da bu etkinliktir. Peki Instagram takipçinizi nasıl yükseltebilirsiniz? Bunun için farklı yollar söz konusu ancak Instagram takipçi artırma yolları içinde en çok işe yarayanları size aktaracağız.

Instagram’da takipçinizi artırmak için, insanların hoşuna gidecek kaliteli paylaşımlar yapmalı ve ilgili hashtagleri yani etiketleri ekleyip, organik büyüme sağlamalısınız.
Ancak yeni instagram hesaplarının büyümesi kolay olmadığı gibi, en iyi seçenek takipçi satın almaktır.
Uygun fiyatlı takipçi satın alarak, hesabınızın büyümesi için ilk adımı atabilirsiniz. 1000 Instagram takipçisi satın alıp ya da 5000 instagram takipçisi satın alıp, Instagram’da hesabınızın daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Birçok keyifli özellik sunan Instagram’da geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirmek için yapmanız gerekenlerden biri olan takipçi artırmak, birçok kişi için instagram para kazanmanın da anahtarı anlamına geliyor.

Instagram’dan para kazanmak için, markalarla işbirliği ya ya da sponsorluk gibi modellerle gelir elde etmek için sizin de yapmanız gereken, ınstagram takipçisi almak, hikaye, gönderi ve Reels gibi yeni içerikleri etkili şekilde kullanarak, yeni insanlara ulaşmaktır. Instagram’da 100 bin takipçili bir hesabın, ayda ortalama 1000 - 2000 tl kazandığını unutmayın. 

0 Yorumlar: