Manşet
Yükleniyor...
İnstagram Sürekli Olarak Duruyor

İnstagram Sürekli Olarak Duruyor

                                                                                                

Dünyanın çevresinde aklınıza gelebilecek her ülkeden milyonlarca farklı insan sürekli olarak instagram kullanmaktadırlar. Bu kadar çok insanı bünyesinde barındıran bir sosyal medya olan instagram normal bir şekilde arada bir sorun yaşayabilir. Bu sorunlar nadiren instagram sunucuları kaynaklı olur ve dünyadaki hiç kimse sorunun yaşandığı dakikalarda instagram uygulamasına giremezler. İnstagram kaynaklı sorunların dışındaki sorunların birçoğu ise genellikle kullanıcı hatası ya da kullandığınız cihaz ile ilgili bir problem sonucunda gerçekleşmektedir. Bu içeriğimizde instagram uygulamasının neden durdurulduğu ve ve bu sorunun neler yapılarak çözülebileceğini sizlere anlatacağız. Instagram sürekli olarak duruyor hatası ve çözümüyle ilgili bilmeniz gerekenleri anlattık.

Instagram durdurulduğu hatası neden gerçekleşir?

İnstagram uygulamasının durdurulması uygulama için çok genel bir tepki şeklidir. Yani eğer bu hata ile karşılaşıyorsanız yaşamış olduğunuz sorun birçok farklı etkene bağlı olabilir. İlk olarak instagram durduruldu hatasını alan kullanıcıların büyük bir çoğunluğuna yönelik çözümümüzü sunacağız. Instagram duruyor hatasının birçok nedeni olabilir. 

Instagram durduruldu hatasının çözümü

İnstagram durduruldu hatası büyük bir olasılık ile cihazınızdaki yetersiz bellek yüzünden gerçekleşmiştir. Her gün sürekli olarak kullandığınız akıllı cep telefonunuzda biriken fotoğraflar ya da videoları ya silmeniz gerekir ya da başka bir cihaza aktarmanız gerekir. Bellek sorunları sadece telefonunuzda bulunan fotoğraf ve videolardan dolayı olmaz. Akıllı cep telefonlarında bulunan birçok uygulama daha hızlı çalışabilmek için önbellek kullanmaktadırlar. Bu uygulamalar ise genellikle hep önbellek kullanımlarını arttıracak şekilde çalışırlar. Yani arada sırada sadece akıllı cep telefonunuzda bulunan uygulamaların önbelleklerini temizlemeniz sorununuza büyük bir olasılıkla çözecektir

Instagram uygulamasını güncellemek

Dünyanın her tarafından milyonlarca farklı insan tarafından kullanılan instagram sürekli olarak uygulamasını güncellemek durumundadır. İnsanlar esnek ve akışkan bir canlı oldukları için yani sürekli olarak yeni kanunlar çıkarması, eskileri iptal etmesi, yeni oluşan trendler, insanların tıklama alışkanlıkları, insanların sosyal medyayı kullanma sebepleri gibi birçok farklı etken sürekli olarak değişmektedir. O yüzden instagram uygulaması da bu değişikliklere ayak uydurabilmek için sürekli olarak değişmektedir. Görüntü ve arayüz olarak değişmese bile instagram uygulaması derinliklerinde bulunan birçok yazılım sürekli olarak değişmektedir. Eğer akıllı cep telefonunuzda yeterli yeriniz yoksa instagram uygulaması kendisini güncelleyemez. Eğer instagram uygulaması kendisini güncelleyemezse merkez sunucuları ile bağlantı kurmada problem yaşar ve bunun sonucunda instagram uygulaması durduruldu hatası ile karşılaşılabilir. İnstagram durduruldu hatası ile karşılaşmamak için instagram uygulamasını sürekli olarak güncel tutmalısınız.

Adım adım instagram uygulaması durduruldu hatasının çözümü

İnstagram uygulamasını tamamen kapatın.
Cihazınızın arka planında çalışan uygulamaları kapatın.
Arka Planda çalışan uygulamaları kapatarak cihazınızın ram ismindeki belleğini temizlemiş olursunuz.
Ayarlardan en sık kullandığınız uygulamalara gidin
Uygulama ayarlarından büyük bir ihtimal ile kaldır tuşu ile aynı sayfada olan önbelleği temizle tuşuna basın.
Cihazınızda bulunan hem ram belleğini hem de fotoğraf ve uygulamaları sakladığınız belleğinizi temizlemiş olursunuz
İnstagram uygulamasına tekrar girin

Yine sorununuz çözülmez ise:

Google play store ya da App store uygulamasına girin.
Uygulama içerisinde instagram’ı bulun
Eğer varsa güncelleştirmeleri yapın.
Güncelleştirmeleri yaptıysanız ya da herhangi bir yeni güncelleme ile karşılaşmadıysanız akıllı cep telefonunuza tamamen kapatıp tekrar açın.

Cihazınızın önbelleğini temiz tutarsanız büyük bir olasılıkla instagram durduruldu hatası almazsanız. Yine hatayla karşılaşırsanız instagram uygulamasını silip tekrar yükleyebilirsiniz. Instagram sürekli olarak duruyor hatasının çözümü işte bu şekilde. Instagram’ı kullanamıyorum, uygulama sürekli takılıyor diye şikayet ediyorsanız, yukarıdaki çözümleri deneyin. 

0 Yorumlar: